A kender olaj jótékonyhatásai

kender olaj

aA kender olajat a kender növény magjából szárazon préselik, éppen ezért nagyon nagy mértékben tartalmaz ásványianyagokat és zsírsavakat, amelyek elengedhetetlenek az egészséges test számára. A kender olaj tartalmaz az immunrendszer számára fontos gamma-linolénsavat is, ugyanakkor növeli a prostaglandin képződését és segíti a gyulladások kezelését, csillapítását. A kendermagból préselt olaj viszonylag magas Omega 3 zsírsav tartalommal rendelkezik, aminek szerepe van a koleszterin anyagcserében, megelőzi a vérrögképződést, az által meggátolja a vérlemezkék leragadását. A krónikus gyulladások gyakori kiváltó oka a gyenge immunrendszer, az Omega 3 zsírsavak tompítják ennek tüneteit, ezért ajánlott a kender olaj használata ízületi gyulladásra, a húgyhólyag krónikus gyulladására, vagy akár pikkelysömörre, fekélyes vastagbélgyulladásra és egyéb krónikus bélgyulladások esetén is.

Az olajban megtalálható az Omega 9 zsírsav, ez nem esszenciális zsírsav, ami azt jelenti, hogy az emberi test képes korlátozott mennyiségben előállítani, ám a legtöbb esetben az egészségtelen életmód következtében az a mennyiség nem elegendő a szervezetnek, amit előállít. Az Omega 9 zsírsav csökkenti az érfalak lerakódását, a vércukorszintet egyensúlyban tartja és segít helyreállítani az immunrendszert. Mindezek mellett fontos kiemelni, hogy a kendermagnak, amelyből az olaj készül, értékes rostjai vannak, tele pozitív tulajdonságokkal. Ezek a rostok segítik a megfelelő bélműködést, késleltetik szervezetünk öregedését, hatásosak savtúltengés ellen, érfal erősítőek, kedvezően hatnak a vércukorszintre, erősítik a látásunkat, és még a fogszuvasodást is megelőzhetjük általuk.

Scroll Up